ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική Σελίδα / Ανακοινωσεις / ΑΝΑΚΟΙΟΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΟΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός κατόχων σκύλου δεν έχει εκδώσει ή δεν έχει ανανεώσει την σχετική άδεια από την Αρμόδια Αρχή σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Σκύλων Νόμου, 184 (Ι) του 2002. Για τον λόγο αυτό καλείστε όπως προσέλθετε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου με όλες τις σχετικές βεβαιώσεις:

(α) Πιστοποιητικό ή Βιβλιάριο Υγείας που εκδίδεται από εγγεγραμμένο Κτηνίατρο

(β) Πιστοποιητικό εγγραφής και μόνιμης σήμανσης από το Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλίσετε την απαραίτητη άδεια κατοχής.

Καλείστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη άδεια κατοχής μέχρι και τις 31 Μαΐου 2020.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον πιο πάνω Νόμο υποχρεούστε να ανανεώνετε την άδεια αυτή κάθε χρόνο. Σε περίπτωση που θα διαθέσετε τον σκύλο σας, τότε αυτό θα πρέπει να δηλωθεί για να γίνει η διαγραφή από το Μητρώο Σκύλων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι όσοι κατέχουν σκύλο και δεν μεριμνήσουν:

1) Για τη σήμανση και εγγραφή του,

2) προβαίνουν σε ενέργειες με σκοπό να εξαπατηθεί η Κοινοτική Αρχή,

3) έχουν στην κατοχή τους σκύλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι ή έχουν σκύλους που ρυπαίνουν, μολύνουν ή προκαλούν οχληρία στο κοινό

είναι ένοχοι αδικήματος και υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες η σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα

€ 1.786,00 (ΕΥΡΩ).

Επίσης μπορεί να τους επιβληθεί εξώδικο πρόστιμο ύψους € 85,43 (ΕΥΡΩ) από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης.

Ο σωστός ιδιοκτήτης σκύλου

1) Έχει την απαιτούμενη άδεια κατοχής σκύλου.

2) Δεν διατηρεί το σκύλο του στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα της κατοικίας του.

3) Ταΐζει το σκύλο του καθημερινά.

4)Του παρέχει κατάλληλη στέγη και τον προφυλάσσει από καιρικές συνθήκες σε ευρύχωρο χώρο τον οποίο καθαρίζει καθημερινά χωρίς να τον έχει δεμένο

5)Σε περίπτωση απουσίας του από το σπίτι για διάστημα πέραν της μιας μέρας φροντίζει ώστε να τον επιβλέπει υπεύθυνο άτομο.

6)Λούζει το σκύλο και τον απαλλάσσει από τσιμπούρια και άλλα ενοχλητικά έντομα. Ψεκάζει επίσης προληπτικά το χώρο διαμονής του.

7)Κάνει στείρωση στο θηλυκό ζώο για αποφυγή ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων.

Ο σωστός συνδημότης

1)Κατά τον περίπατο του σκύλου έχει μαζί του σκούπα, φτυαράκι, σακούλα για την καθαριότητα των απορριμμάτων του σκύλου.

2)Κατά τον περίπατο έχει πάντοτε δεμένο το σκύλο με λουρί. Ο σκύλος να είναι πάντοτε σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από τον ιδιοκτήτη του για καλύτερο έλεγχο του κατοικίδιου τους.

3)Λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε ο σκύλος να μην προκαλεί οχληρία με συνεχές και έντονο γαύγισμα.

4)Να έχει αναρτημένη πινακίδα με προειδοποίηση ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ.

Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι διάφοροι συνδημότες μας εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της Πανδημίας εκμεταλλεύονται την κατάσταση και είτε δεν περισυλλέγουν τα απορρίμματα του σκύλου τους είτε δανείζονται σκύλο από γείτονα τους με σκοπό να τον μεταφέρουν για περίπατο χωρίς όμως να τον έχουν δεμένο και να έχουν στην κατοχή τους σκούπα, φτυαράκι, σακούλα για την καθαριότητα των απορριμμάτων του σκύλου

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
ΒΙΝΤΕΟ
3D TOUR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.